друкувати


В Україні розкрили аферу щодо Green Card

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-10-03 03:30:50

В Україні розкрили кримінальну схему щодо Green Card , пише VIDIA із посиланням на МВС України.

Заради можливості потрапити до успішної держави українці були готові продавати домівки, квартири, машини та брати кредити. Наймасштабнішу аферу викрили українські слідчі спільно із американцями.

Центром злочинної схеми є комерційна структура «Гермес», яка мала б надавати туристичні послуги, та усю свою рекламну політику будувала на сприянні в еміграції до США.

Зловмисники нелегально збирали установчі дані громадян України без їх відома.

Щороку, отримуючи імена переможців, вони продавали їх виграшний код. Ціна різнилася від 4,5 тисяч доларів до 12, в залежності від платоспроможності людини. Зазначимо, лоторея є безкоштовною.

У разі, якщо особа була не спроможна сплатити такі кошти, їй пропонувалося оформити кредит у спеціально створеній кредитній спілці. Як гарантії виплати боргу складалися угоди про заставу нерухомого майна.

А після того, як людина виїжджала за кордон, група спеціально підібраних адвокатів через корумповані зв’язки в правоохоронних органах та судах відбирали все майно людей.

Крім того, аби не привертати до себе зайвої уваги правоохоронних органів, злочинці називали свої філіали «Діаспора».

За словами заступника начальника ГУБОЗ МВС Віталія Стрижака, працівниками міліції вже проведено 25 обшуків, у ході яких вилучено чимало доказів незаконної діяльності угруповання, зокрема бухгалтерські документи, штампи та печатки фіктивних підприємств, банківські картки, анкети з персональними даними, боргові розписки, тощо.

Також вилучено документи на право власності на нерухомість як на території України, так і за кордоном, державні акти на земельні ділянки на території різних регіонів нашої країни та півмільйона гривень.

Міліціонери звертаються до всіх, хто потерпів від шахраїв в рамках Green Card Lottery, звертатися до правоохоронних органів.

Джерело: VIDIA