друкувати


З молитвою в серці за мир в Україні (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-26 09:00:59

У Львові, на стройовому плацу 80 окремої аеромобільної бригади відбулися урочисті проводи військовослужбовців, які незабаром поповнять лави підрозділів Збройних Сил України, що боронять суверенітет та територіальну цілісність на сході країни.

Участь у заході взяли представники командування військової частини, рідні та близькі військовослужбовців, представники духовенства та громадських організацій, засобів масової інформації.

Виступаючи перед особовим складом командир частини полковник Андрій К. зазначив, що завдання, які доведеться виконувати у зоні АТО будуть вкрай відповідальними та важливими не лише для вищого командування, а й для усього Українського народу.

‑ Ніхто, крім нас! – це гасло недарма майорить на штандарті десантників, ‑ зазначив він. – Ми здатні дати гідну відсіч агресорам і тому прості громадяни дивляться на нас сьогодні з надією та вірою, що вистоїмо та принесемо мир та спокій у домівки усіх громадян нашої суверенної держави. Кожен, хто стоїть в цьому строю взяв до рук зброю для того аби захистити Україну, виконати конституційний обов’язок. І ми його виконаємо. Від ваших рідних велике прохання – будьте в строю у такому ж складі після виконання бойового завдання, живими та здоровими, ‑ зазначив він.

З напутньою молитвою за мир і спокій в Україні до воїнів-десантників звернувся військовий капелан Центру Військового Капеланства Курії Львівської Архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви о. Михайло Білецький. Також він звершив обряд благословення військовослужбовців на ратні подвиги заради умиропокоєння «гарячих» сепаратистських голів та їх керівників з Кремля.

Перед далекою поїдкою бійці, звичайно, були небагатослівні, однак дещо вдалося дізнатися. Зокрема, капітан Роман Т – офіцер-артилерист – розповів про деякі аспекти бойової підготовки.

‑ Насправді, готувалися ми у штатному режимі, однак з врахуванням попередньо набутого досвіду. Дуже багато нам допомогли військовослужбовці нашої частини, які брали участь в боях з найманцями сепаратистів терористичних ДНР та ЛНР: вони щедро ділилися своїми напрацюваннями.

Під час брифінгу для представників ЗМІ командир частини вніс певні корективи у загальну інформаційну "картинку" заходу.

‑ Не хочу аби громадяни подумали, що ми відправляємо на передову необстріляних бійців. Це не так. Майже 70% особового складу, які продовж наступних місяців стануть головним болем найманців Кремля вже встигли закохатися у східні області нашої країни і докладуть максимальних зусиль для того аби поділитися своїм захопленням із тими бойовими побратимами, які ще не були в Донецькій, Луганській областях та, можливо, на території окупованого військами РФ українського півсторова Крим.

Автор: Підполковник Віталій ІВАНОВ