друкувати


Одразу три українські дитячі книжки потрапили до престижного світового каталогу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-25 10:00:00

Книжка "Хто зробив сніг" авторів із Прикарпаття Мар‘яни і Тараса Прохаськів увійшла до одного із найпрестижніших світових каталогів літератури для наймолодших - "Білі круки".

Кожного року до нього відбирають 250 дитячих книжок із різних країн. До цього переліку можуть потрапити лише ті видання, тема яких актуальна для усіх, а ще в книжці мають бути новаторські художні рішення.

Окрім твору Прохаськів «Хто зробить сніг», до рейтингу «Білі круки» цього року потрапили ще дві українські книжки – «З історії хитрих слів» Романа Скиби та «Лісова пісня» Лесі Українки.

«Те, що цього року аж трійка українських книжок у світовому топі-250 – дуже хороший показник. Адже кожна країна видає сотні, тисячі чи десятки тисяч дитячих книжок щороку. І потрапити до переліеу найкращих – неабияк знаково.

Це означає, що до нашої літератури є увага, що та література, яку видає Україна – універсальна і цікавава не лише для нас, а й для усього світу», – прокоментувала керівник відділу маркетингу та зв'язків із громадськістю «Видавництва Старого Лева» Оксана Зьобро.

Джерело: ЗІК