друкувати


На Коломийщині легалізовано 225 працівників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-22 02:00:53

Про це повідомив заступник начальника Коломийської ОДПІ Олександр Федик під час зустрічі з платниками податків, яка проходила за участі представників Пенсійного фонду, управління праці та соціального захисту населення, центру зайнятості.

За словами посадовця, внаслідок проведення співбесід з керівниками 70 підприємств та 56 фізичними особами - підприємцями щодо підвищення рівня оплати праці, зменшено кількість суб’єктів господарювання, що виплачували заробітну плату нижче мінімального рівня. Якщо в першому кварталі 2014 року налічувалось 13,2 відсотки таких юридичних осіб та 2,9 відсотків фізичних осіб - підприємців, то за результатами другого кварталу цього року кількість таких суб’єктів зменшено до 9,6 відсотків та 2,2 відсотки відповідно.

Основними напрямками відвертої, довірливої розмови стало питання легалізації  трудових відносин та недопущення роботодавцями фактів виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого мінімального рівня.

Наголошувалось на тому, що з початку року виявлено 236 випадків використання роботодавцями нелегальної праці, з 225 працівниками трудові договори вже укладено. До бюджету сплачено 52 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Нагадуємо, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою для застосування роботодавцями і в цьому році становить 1218 гривень.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ