друкувати


Алею Миру висадили в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-21 02:00:42

20 вересня, напередодні Всесвітнього дня миру, в міському парку культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка висадили Алею Миру.

Ініціаторами заходу є спортивний клуб "Тигр" та Молодіжний громадський центр "Еталон".

Акція, під час якої містянами та родинами вимушених переселенців було висаджено сорок саджанців дуба, має на меті згуртувати мешканців Сходу та Заходу України, показати, що ми – єдиний народ, що саме у єдності – наша сила. Захід, мають надію його ініціатори та організатори, стане символом політичної толерантності, об’єднання, людського прагнення до спокою у державі.

- Ми сьогодні садили дуби. А дуб,як відомо, це символ вічності і сили. Цим ми хочемо показати, що ми не прагнемо короткочасного миру, а хочемо щоб він настав і тривав дуже довго, - розповів співорганізатор акції Віталій Стасів.

 

Довідково: Міжнародний день миру встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 30 листопада 1982. Починаючи з 2002 року відзначається 21 вересня.

Асамблея заявила, що День Миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмови від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримуватися припинення воєнних дій протягом цього дня.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації