друкувати


Представники Європейського Союзу та облдержадміністрації обговорили подальшу співпрацю ЄС і Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-17 07:35:17

17 вересня відбулася зустріч представників обласної державної адміністрації з делегацією експертів проекту "Підтримка політики регіонального розвитку в Україні".

Сторони обговорили подальшу співпрацю Прикарпаття та Європейського Союзу у різних галузях з огляду на ратифікацію Угоди про асоціацію України з ЄС.

Йшла мова про створення в Івано-Франківську Центру європейської інформації - регіонального інформаційно-просвітницького ресурсного центру з питань європейської інтеграції. Директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Ігор Дебенко запевнив європейських гостей у підтримці обласною владою подібних проектів: "Ми готові використовувати усі свої можливості для забезпечення належного функціонування та повномасштабного висвітлення проекту, донесення до громадськості та зацікавлених інституцій усієї необхідної інформації. Сподіваюсь, у цьому нам сповна сприятимуть й місцеві засоби масової інформації".

Під час зустрічі сторони також обговорили питання децентралізації, розвитку туристичної галузі, сільського господарства, розглянули можливі шляхи розв'язання наявних екологічних проблем тощо.

Заступник директора департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури – начальник управління міжнародного співробітництва та міжрегіональної інтеграції Андрій Юзюк розповів, що на даний момент готується повний секторальний аналіз впливу вступу в дію Угоди про асоціацію України з ЄС.

У свою чергу, про позитивну динаміку економічної співпраці розповів перший секретар представництва Європейського Союзу Юргіс Вілінчіскас: "З березня 2014 року Євросоюз відкрив для України свій ринок в односторонньому порядку. Це дало нам ріст обсягів торгівлі на 14 %. Сподіваюся в подальшому показники тільки поліпшуватимуться".

Джерело: Івано-Франківська обласна державна адміністрація