друкувати


В Івано-Франківську відкрили "Лікувально-діагностичний центр святого Луки"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-16 08:00:54

Сьогодні відбулося урочисте відкриття "Лікувально-діагностичного центру святого Луки" Івано-Франківського Архієпархіального Управління Української Греко-Католицької Церкви.

На урочистості завітали представники Німеччини та апостольський нунцій Ватикану. Митрополит Володимир Війтишин спільно з прикарпатськими священиками відправили святкову літургію та освятили приміщення лікувального центру. Участь у заході взяв директор департаменту охорони здоров`я обласної державної адміністрації Роман Мельник.

За словами головного лікаря закладу Валентини Казмірук, це перший в Україні лікувально-діагностичний центр, створення якого не передбачало, перш за все, отримання прибутку. Але для покриття витрат на заробітну плату медичним працівникам та обстеження пільгових категорій населення в центрі надаватимуть і платні послуги.

- Ми провели моніторинг вартості надання аналогічних послуг у приватних діагностичних центрах міста Івано-Франківська перед тим, як визначили наші ціни, - розповіла Валентина Казмірук. - І я можу вас запевнити, що ціни для наших пацієнтів є найнижчими у порівнянні зі встановленими в інших закладах такого рівня.

Варто зазначити, що робота зі створення закладу проводилася протягом двох років. За цей час підготували приміщення, закупили обладнання, підібрали персонал.

Джерело: Івано-Франківська обласна державна адміністрація