друкувати


Фортепіано, яке встановили у середмісті Коломиї, вночі розтрощили невідомі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-12 02:45:35

Сьогодні вночі у Коломиї невідомі вщент розтрощили вуличне піаніно, яке встановили перед Музеєм писанки у квітні цього року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив ініціатор встановлення, голова ГО "Спільний внесок" Назар Романенчук.

"Впевнені, що це була цілеспрямована дія, що фортепіано нищили навмисне ті, кому воно заважало. Після того як були зірвані завіси з коробки, відірвані завіси з комплектуючих фортепіано, розбиті клавіши, всі ці деталі були складені назад і накриті захисною покрівлею. Жодна деталь не зникла, навіть парасолю поклали на її місце.

На жаль, відеоспостереження, встановлене міською радою не працює вже більше місяця, охоронці з навколишніх закладів харчування нічого не бачили, тому шансів знайти вандалів майже немає", - написав громадський активіст.

За його словами, вже завтра оцінять всю завдану шкоду, проте є ймовірність, що піаніно ремонту не підлягатиме.

"Я переконаний, що фортепіано потрібне Коломиї, за період його встановлення на ньому грали сотні дітей та музикантів, було проведено 4 концерти, при чому один з них, за участю духового оркестру і насамкінець просто багато коломиян і гостей нашого міста насолоджувалися грою невідомих музикантів-аматорів.

Тому піаніно в Коломиї буде неодмінно, можливо не саме це, знищене вандалами сьогодні вночі, можливо в якомусь іншому форматі, але воно буде неодмінно", - переконаний Назар Романенчук.

Джерело: Коломийські ВІСТИ