друкувати


Депутати Коломийської міської ради , готові виступити гарантами та взяти на поруки командира батальйону Віталія Комара (звернення)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-04 05:00:48

 

Президенту України -

Верховному Головнокомандувачу

Збройних Сил України

П. Порошенку

 

Генеральному прокурору України

В. Яремі

 

Звернення

Весною 2014 року в Івано-Франківській області був створений 5-ий батальйон територіальної оборони «Прикарпаття». До його складу ввійшли краяни, більшість із яких були учасниками Революції Гідності. Одразу після формування батальйон відбув у Донецьку область в район населеного пункту Амвросіївка, де протягом двох місяців з честю, гідністю і мужністю виконував обов’язок із захисту територіальної цілісності України. При цьому батальйон не був належно забезпечений ні засобами індивідуального захисту, ні військовою технікою.

У 20-тих числах серпня, після входження військ РФ на територію України, в умовах відсутності озброєння для здійснення опору батальйон був змушений відійти з утримуваних позицій задля збереження життя бійців батальйону.

Після цього прокуратура відкрила кримінальне провадження. За даним кримінальним провадженням командира батальйону Віталія Комара викликано на допит та Приморським районним судом міста Одеси взято під варту.

В умовах, коли московський чобіт топче українську землю, ми, депутати Коломийської міської ради, обурені такими діями правоохоронних органів та вимагаємо негайного звільнення з-під варти командира батальйону і об’єктивного неупередженого розслідування за суттю справи з метою встановлення істини. Такі дії правоохоронних органів загострюють до краю суспільно-політичну ситуацію в області, підривають бойовий дух наших воїнів-добровольців, які готові й далі гідно виконувати свій обов’язок щодо захисту суверенітету України.

Ми, як депутати міської ради, готові виступити гарантами та взяти на поруки командира батальйону Віталія Комара.

В разі, якщо високопосадовці не дослухаються до наших вимог, коломийська громада залишає за собою право розпочати акції громадської непокори.

Переконані, що тільки об’єднаними, спільними зусиллями ми переможемо.

 

Слава Героям України!

 

Прийнято на 45-ій (позачерговій)

сесії Коломийської міської ради

04.09.2014 року

Джерело: Коломийська міська рада