друкувати


Повернулися додому 15 військовслужбовців 5-го батальйону "Прикарпаття" (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-09-01 10:00:40

31 серпня, вночі на відпочинок повернулись решта 15 армійців 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття". З собою вони привезли зброю, як свою, так і трофейну.

Під обласним військкоматом їхні родичі почали збиратися ще в 19 годині, в місто колона: одна легкова машина та дві спецвантажівки, заїхали о 22 годині. Хлопці здали зброю і через 40 хвилин вийшли до родичів.

"Не їхали зі всіма, бо чекали дозволу зі Штабу. Основна причина в тому, що там, на передовій, залишалися хлопці, які фактично залишилися без прикритої спини. Одне запитання, як би ви відносилися до тих, як не прикрили вам спину? Відповідно, ми залишилися до кінця", - так пояснюють своє рішення дочекатися приказу військовий Мирослав Горошко. Після відпочинку він повернеться на територію АТО, але, за його словами, в складі іншого батальйону. Служити в 5-ий батальйон він не поверненться.

"Останніх із могікан" прикарпатських військових 5-го батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" чекали зо два десятки родичів, вони надули синьо-жовті кульки, підготували плакати та привезли "національного" торта.

Джерело: Галицький Кореспондент