друкувати


У Коломиї відбулася презентація програми Фонду Богдана Гаврилишина

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-28 04:15:05

У Національному музеї відбулася презентація програми Фонду Богдана Гаврилишина та фільму "Місія - Свобода" про життя Богдана Гаврилишина – одного із засновників міжнародного економічного форуму в Давосі, дійсного члена Римського клубу, радника президентів багатьох країн.

"Програма започаткована 2012 року й відтоді її учасниками стали вже понад двісті активістів з різних громадських організацій, держслужбовців, студентів і випускників вищих навчальних закладів. Наразі з Івано-Франківщини в програмі взяли участь лише кілька осіб.

Задля більшої поінформованості й зацікавлення програмою молоді коломийські громадські активісти Орест Фургала й Денис Угорчук організували в Музеї презентацію. Промовці зупинились на основних складових програми та відповіли на запитання чисельної аудиторії, серед якої були пластуни та студенти.

Яскравим прикладом того, як можна змінювати себе й світ довкола, став для молоді документальний фільм "Богдан Гаврилишин. Місія - Свобода". В основу стрічки лягла книга спогадів Богдана Гаврилишина "Залишаючись українцем...", в якій автор розповідає про свій шлях становлення і розвитку - від лісоруба до всесвітньовідомого науковця та громадського діяча.

Джерело: Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського