друкувати


В Україні з'явиться Служба фінансових розслідувань

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-28 10:45:37

Служба має з'явитися у вересні поточного року - після всеукраїнських громадських обговорень. Проект відповідного Закону пройшов експертизу Міністерства юстиції і невдовзі має бути проголосований у Верховній Раді.

Служба фінансових розслідувань має об’єднати всі компетентні органи протидії економічним злочинам в одне потужне відомство і покликана гарантувати гідний фінансовий захист держави.

Мета створення СФР – не тільки вимога активного протидіяння практиці мінімізації платежів до бюджету, а й запровадження європейської моделі фінансового контролю внутрішнього аудиту розпорядників бюджетних коштів після відкриття кримінального провадження.

Така реформа української правоохоронної системи наблизить її до європейської та сприятиме закріпленню надзвичайно важливих принципів у правовій системі: законність, рівність перед законом, право на захист тощо. Вказані принципи є невід’ємними частинами нормативно-правової бази Європейського Союзу.

Пропозиції та зауваження до ініціативи щодо створення СФР і тексту законопроектів, які розміщено на веб-порталі Державної фіскальної служби (http://minrd.gov.ua) можна надсилати на електронну адресу: v.khomenko14@gmail.com.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ