друкувати


Школи переводитимуть на шестиденне навчання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-26 03:00:37

У зв’язку із забезпеченням регіонів енергоносіями місцеві органи влади деяких регіонів можуть приймати рішення про введення шестиденного навчального тижня, хоча Міністерство освіти і науки таких змін у структурі навчального року не ініціює.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт під час засідання Колегії МОН, що відбулося 22 серпня.

За словами міністра, зараз у багатьох регіонах готуються відповідні рішення щодо можливих змін у структурі навчального року.

"Йдуть розмови щодо шестиденного навчального тижня для шкіл. Міністерство, в принципі, таких змін не ініціює, бо для дітей це не дуже добре. Але ми також розуміємо, що можуть бути різні ситуації з енергоносіями на місцях. І тому, якщо ситуація вимагатиме, то рішення прийматимуть місцеві органи влади", - зазначив міністр.

Він наголосив, що відповідні дії органів управління освітою та керівників навчальних закладів повинні узгоджуватися з батьківською громадськістю, відповідати чинному законодавству, санітарним нормам і правилам, а заходи, що вживатимуться, не мають призводити до надмірного фізичного та психологічного перевантаження учнів.

Як відомо, юридичним відділом Профспілки працівників освіти і науки України вже надано роз’яснення щодо умов введення шестиденного робочого тижня у загальноосвітніх школах, -  пише osvita.ua

Нагадаємо, прикарпатські чиновники не підтримали введення шестиденного навчання на Івано-Франківщині.