друкувати


Свій гуманітарний конвой у Росію відправить Польща

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-26 10:00:16

Після багатоденної епопеї з російським гуманітарним конвоєм, який зі скандалом, все таки, прорвався на територію України і доставив жителям Донбаса свій "безцінний" вантаж у вигляді кухонної солі та питної води, особливу цікавість викликає ініціатива польського бізнесмена Бартоломея Тарловськи.

Власник широкої мережі супермаркетів у Польщі планує спрямувати крупну партію яблук для школярів Калінінградської області.

Ця ініціатива тим більше втглядає актуальною, якщо згадати заборону, накладену російскою владою на імпорт фруктів із польського краю.

Як передає польський телевізійний канал TVP, не мало, не багато, але цілих сорок тон соковитих плодів заплановано надати у вигляді гуманітарної допомоги учням загальноосвітніх шкіл російської Калінінградської області, яка, якщо вже триматися до кінця історичної правди, колись була частиною Німецької імперії і називалася Східною Прусією.

Ідеєю відправити п’ять вантажівок до Калінінграду загорівся Бартоломей Тарловськи, власник мережі гіпермаркетів у Польщі. Бізнесмен уже розповів представникам ЗМІ, що подібну допомогу зможуть отримати учні тридцять семи закладів освіти на території цього російського анклаву, затисненого між Балтійським морем, Литвою та Польщею.

Щоправда, для відправки соковитого вантажу ще потрібний дозвіл російської сторонни, інакше, за негативної відповіді митників РФ та відповідних служб Росії, доведеться фрукти вже традиційно віддати своїм юним співвітчизником. Тим паче, що досвід подібних благочинних акцій у компаніх Тарловськи вже є – в Польщі ці заходи проводяться щорічно та носять назву "Овоч у школі". 

Утім, якщо гора не йде до Магомета…. Запасним варіантом, запропонованим польським бізнесменом, є пропозиція самим школярам із Росії відвідати гостинну сусідню країну. Тарловськи готовий власним коштом забезпечити проїзд учнів російських шкіл до Польщи, де ті зможуть попоїсти соковитої продукції стільки, скільки їм заманеться…

Джерело: Преса України