друкувати


Під парашутним куполом - "Чорні берети"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-22 03:00:45

На військовому полігоні, що поблизу Миколаєва, особовий склад 1-го окремого Феодосійського батальйону морської піхоти взяв участь у практичному виконанні планових стрибків з парашутом і елементів тактико-спеціальної підготовки. Разом з морськими піхотинцями у заході взяли участь бійці спеціального призначення та воїни-зв’язківці аеромобільної бригади високомобільних десантних військ.

За словами командира батальйону майора Володимира Баранюка, згідно з планом бойової підготовки на відпрацювання вправ було відведено два дні. За цей час військовослужбовці частини здійснили по декілька стрибків зі зброєю з парашутом ДПС з вертольота МІ-8.

- До практичних занять з повітрянодесантної підготовки морські піхотинці, як і завжди, готувалися ретельно, - повідомив Володимир Баранюк. - Досконало вивчалася матеріальна частина, запобіжне приладдя та порядок укладання парашута. Декілька днів було відведено для курсу наземної підготовки на повітрянодесантному комплексі. Також перед виконанням стрибків з особовим складом було проведено декілька теоретичних і практичних занять із заходів безпеки. Особовий склад, який готувався виконати перший у своєму житті повітряний стрибок, провів самостійне укладання парашутів з оформленням акта допуску і відомостей закріплення спецзасобу, склав заліки з повітрянодесантної підготовки. Крім того, весь особовий склад пройшов спеціальну медичну комісію.

Підсумовуючи результати повітрянодесантної підготовки, командир батальйону зазначив, що вправи відпрацьовано успішно, мета досягнута - особовий склад отримав відповідні навички і необхідну практику повітряного десантування. Повітрянодесантна підготовка посідає особливе місце серед предметів бойової підготовки “чорних беретів”. Адже під час бойових дій саме десантування є одним з основних способів виведення розвідувальних груп у тил противника.

- Заплановану програму виконано повністю, - наголосив майор Володимир Баранюк. - Відпрацьовано завдання ознайомчого стрибка “першоразників” батальйону, а також стрибки з парашутом зі зброєю і спорядженням з відпрацюванням тактико-спеціальної підготовки у складі підрозділу. Якість виконаних стрибків відповідає вимогам, особовий склад діяв вміло і рішуче.

За словами командира 1-го окремого Феодосійського батальйону морської піхоти, всі військовослужбовці готові до виконання дій з повітря, поставлені завдання виконано на “відмінно”. Морально-психологічний стан і фізичного здоров’я особового складу відповідають вимогам проходження служби у морській піхоті. Також командир відзначив умілі дії офіцерів повітрянодесантної служби управління морської авіації командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, що якісно організували підготовку особового складу, протягом зазначеного періоду здійснювали професійну перевірку готовності військовослужбовців до стрибків і контроль за безпосереднім виконанням практичних вправ. Також були відзначені вмілі і професійні дії випускаючого і його помічників, які забезпечували надійну роботу парашутного приладдя.

Техніка, прилади та люди діяли в унісон - завдання виконано. Але бійцям елітної частини національних ВМС нема коли розслаблятися, попереду на них чекає напружена робота із захисту морських рубежів нашої країни.

Джерело: Флот України