друкувати


Пін-код на звороті картки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-20 10:00:14

Працівники Івано-Франківського міськвідділу міліції затримали тридцятирічну жительку обласного центру, яка викрала у своєї знайомої банківську картку та зняла з неї 1500 гривень.

Як повідомили в прес-службі обласного УМВС, того дня 18-річна дівчина перебувала в одному із магазинів міста, коли виявила відсутність банківської картки. Безпечна власниця, як виявилося, написала пін-код на її звороті. Карткою скористалась її «добра» знайома. Молода франківчанка своєї вини не заперечує. Що ж до викрадених грошей, то їх вона витратила на власні потреби.

Тепер їй загрожує покарання до трьох років позбавлення волі.

Щоб не втратити гроші з платіжної картки, правоохоронці застерігають громадян: нікому не повідомляйте свій пін-код і номер картк; не носіть пін-код в гаманці або в мобільному телефоні; підключайте смс-банкінг і відслідковуйте всі операції з картки; не вводьте дані з карти на підозрілих сайтах. Якщо карткою скористалися шахраї, заблокуйте її і напишіть заяву в банк про опротестування трансакції. Встановіть потужну антивірусну програму на комп’ютер, якщо є звичка розплачуватися карткою в мережі

Джерело: АП