друкувати


На Прикарпатті відкрили та освятили..."бджолопіраміду" (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-18 01:15:31

Напередодні професійного свята бджолярів в Галичі відбулося відкриття та освячення "бджолопіраміди".

Серед зелені саду, в якому знаходиться пасіка головного бджоляра району Віктора Білаша, недільного ранку зібралися представники районної та міської влади, бджолярі району та області, лікарі, які застосовують у практиці апітерапію.

Після розрізання символічної стрічки споруду освятив священик УГКЦ о.Володимир.

За плідну працю на ниві бджільництва пасічникам району подякував голова райдержадміністрації Володимир Чуйко. «Я впевнений, що «бджолопіраміда», яку ми сьогодні урочисто відкриваємо, буде приносити користь та здоров’я нашим людям»,- наголосив керівник району.

Віктор Білаш розповів присутнім, що аналогів такої споруди в Україні немає. За геометрією вона є чотиригранною, рівносторонньою пірамідою, грані якої чітко зорієнтовані на чотири сторони світу. Щоб її створити, делегація пасічників району об’їздила чимало місць в Україні, консультувалась зі спеціалістами з пірамідології та біоенергетики і лише після цього, перечиташи відповідну літературу, набравшись досвіду,виробивши будівельну технологію і макет, почали зводити свою (причому без жодного цвяха). ЇЇ висота – 3,8 метра, довжина – 5 метрів 12 сантиметрів. Всі пропорції піраміди відповідають пропорціям кристалу структурованої води.

У піраміді людина лежатиме на вулику, отвори якого виведені назовні. "Сподіваюся, що за допомогою спеціальною методики ми зможемо відновити здоров’я багатьом галичанам",- запевнив Віктор Данилович.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації