друкувати


Прес-центр АТО: Україна не почала оформлювати російський вантаж, немає документів Червоного Хреста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-15 01:30:09

Представники України ще не почали оформлювати російську допомогу, немає документів від Червоного Хреста, уточнили в прес-центрі АТО.

"О 10 годині 15 серпня, на пункт пропуску «Донецьк» Російської Федерації для здійснення митної перевірки та оформлення гуманітарного вантажу прибули 59 фахівців з України. Серед них 41 – представники Державної прикордонної служби України та 18 працівників митниці. Наразі представниками України робота не розпочата, оскільки відсутні дозвільні документи від Червоного Хреста", - йдеться в повідомленні.

За повідомленням, робота може бути розпочата лише за наявності належно оформлених документів від Червоного Хреста.

Раніше у прес-центрі АТО повідомили, що о 10 годині 15 серпня, на пункті пропуску «Донецьк» Російської Федерації розпочалась митна перевірка й оформлення гуманітарного вантажу з цієї країни. «З українського боку на перевірці присутні 59 фахівців. З яких 41 – представники Державної прикордонної служби України та 18 працівників митниці. За попередніми домовленостями, цей вантаж прослідує на Луганськ», – йшлося в повідомленні.

Тим часом, український Червоний Хрест заявив, що досі не отримав документів щодо вмісту «гуманітарного вантажу» росіян. А керівник оперативної діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста в Європі і Центральній Азії Лоран Корба заявив, що від російської сторони отримали лише загальний опис вантажу.

Джерело: Радіо Свобода