друкувати


Діалог з аграріями Коломийщини за круглим столом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-12 04:30:59

Відбувся днями в Коломийській ОДПІ в рамках проведення операції "Урожай-2014". Метою його проведення стало питання легалізації заробітної плати, укладення трудових договорів, підвищення рівня заробітної плати працівникам агропромислового комплексу.

"Від легалізації трудових відносин залежить розвиток економіки та рівень соціального захисту працівників", - зазначила перший заступник начальника Коломийської ОДПІ Мирослава Бундзяк.

Посадовець відмітила, що специфіка агропромислового комплексу залежить від погодних умов, світових цін на сільськогосподарську продукцію. Для підприємств АПК запроваджено пільговий режим оподаткування. На ньому в даний час перебуває 21 підприємство Коломийщини.

З питань, що стосуються діяльності агроформувань, упорядкування земельних відносин, зайнятості населення, доповідала заступник голови Коломийської РДА Любов Михайлишин.

На заході значну увагу приділено питанню виплати орендодавцями орендної плати за користування паями. Так, приміром, розмір річної орендної плати не може бути меншим, ніж 3 відсотки нормативної грошової оцінки землі.

Завершився діалог запевненням зі сторони аграріїв про працевлаштування протягом серпня місяця більше сотні працівників, а відтак і збільшенням сплати податків.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ