друкувати


За неправомірну вигоду в 10 тис гривень засуджено держслужбовця

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-12 04:00:05

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області визнав винним службовця одного з районних управлінь юстиції у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 Кримінального Кодексу України - отримання неправомірної вигоди службовою особою за вчинення дій з використанням наданої влади та службових повноважень.

Встановлено, що службовець, працюючи на посаді головного спеціаліста відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Богородчанського районного управління юстиції Івано-Франківської області, зажадав 10 тис. гривень від підприємця за реєстрацію прав власності на нежитлові приміщення у новобудові.

Розуміючи протизаконність своїх дій, службовець доручив отримати "передачу" своєму знайомому. Той за вказівкою службовця під’їхав у центр смт. Богородчани, де підприємець передав йому конверт з грошима, після чого дії державного службовця були викриті співробітниками Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Суд ухвалив призначити держслужбовцю покарання у вигляді штрафу в розмірі тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів громадян (25 500 гривень) та позбавив права обіймати посади, пов’язані з виконанням обов’язків державної служби, терміном на 3 роки.

Джерело: Прес-служба УСБУ в Івано-Франківській області