друкувати


На Прикарпатті продовжують розробляти заходи щодо скорочення споживання газу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-08 12:30:33

Заступник голови облдержадміністрації Любомир Слободян взяв участь у селекторній нараді стосовно підготовки до опалювального сезону в осінньо-зимовий період.

Нещодавно, уряд поставив завдання перед регіонами провести заходи щодо скорочення споживання газу на 30% порівняно з минулим роком, оскільки є загроза, що в період опалювального сезону можуть виникати питання щодо необхідних обсягів газу.

«Відповідно до протокольних доручень, які подані щодо зменшення споживання газу, були внесені відповідні коригування та зміни, - зазначив Любомир Слободян. - Що стосується організаційних заходів, то орієнтовний відсоток зменшення споживання газу - це 1,8%, по технічних засобах - 10,9%. По здійсненню заміщення - переведення котлів на альтернативні види палива; цей показник складає 45%, і по тимчасових кризових заходах - 10,1%».

Що стосується переведень котелень на альтернативні види палива то на сьогоднішній день в роботі знаходиться 17 котелень і щодо 22 котелень завершується виготовлення проектно - кошторисної документації. Беручи до уваги, що тимчасові кризові заходи залежать від природних умов, зараз опрацьовується коригування плану щодо заміщення більшої кількості котелень, та залучення інвесторів, оскільки як обласний, так і місцеві бюджети, мають обмежені ресурси.

За підсумками наради заступник міністра з питань ЖКГ Григорій Семчук дав доручення профільним заступникам голів облдержадміністрацій доопрацювати заходи щодо скорочення споживання газу та провести інвентаризацію приміщень, які можна повністю відключити від подачі газу.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації