друкувати


На Коломийщині понад 566 тис. гривень надійшло до бюджету "хмільного" збору

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-08-07 01:00:45

Протягом січня-липня поточного року платниками Коломийщини сплачено до Державного бюджету 566,2 тис. грн. збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Про це повідомив заступник начальника Коломийської ОДПІ Олександр Федик.

В Коломийській ОДПІ перебуває на обліку 354 платники збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, з них 38 юридичних осіб та 316 фізичних осіб-підприємців.

Нагадаємо, платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво. Збір нараховується за ставкою 1,5% від виручки (товарообороту), одержаної на всіх етапах реалізації даної продукції.

Розрахунок суми збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства подається незалежно від наявності у платника об'єкта оподаткування.

Тобто суб'єкт господарювання, який отримав ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, але діяльність з продажу алкогольних напоїв з моменту отримання ліцензії не здійснював, повинен подавати розрахунок суми збору.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ