друкувати


Коломийські платники навчалися подавати звітність через Інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-16 04:00:29

На сьогодні майже п’ять тисяч платників, з яких 65 відсотків фізичні особи, мають безкоштовні ключі електронного цифрового підпису та можуть скористатися електронними сервісами. Про це повідомив начальник відділу ІТ та обліку платників Коломийської ОДПІ Андрій Мілевський.

За допомогою діапроектора фахівці інспекції демонстрували порядок заповнення картки суб’єкта господарювання та налаштування електронно-цифрового підпису для підписання та надсилання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку.

Присутнім нагадали, для подання звітності в електронному вигляді неохідно мати доступ до мережі Інтернет, спеціалізоване програмне забезпечення, чинні посилені сертифікати ключів для платника податків і його посадових осіб та договір про визнання електронних документів.

Зацікавив платників сервіс "Електронний кабінет платника податків", за допомогою якого можна дізнатися багато корисної інформації. Зауважимо, що звітність надіслана до контролюючого органу електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носіях.

Більшість суб’єктів господарювання Коломийщини позитивно оцінили переваги електронного звітування. Дистанційний спосіб подання звітності до податкової інспекції, альтеративний паперовому, ще раз довів свою ефективність.

Джерело: Інформаційно-комунікаційний сектор Коломийської ОДПІ