друкувати


З вересня у Івано-Франківську пасажиру у транспорті видаватимуть квиток

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-15 02:00:51

Керівник Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак повідомляє, що від мешканців Івано-Франківська поступає багато скарг на те, що ціни на перевезення у громадському транспорті зросли, а якість надання послуг не змінилася.

Надалі немає видачі квитків, часті скарги на те, що перевізники завчасно сходять з маршрутів, відсутня потрібна інформація в салонах автобусів, тощо.

"Виконавчим комітетом прийнято рішення про впровадження з 1 вересня обов’язкових квитків. На сьогоднішній день розробляється типовий зразок майбутнього квитка, кожен квиток матиме серію, номер, відповідний захист, тощо. Ми хочемо, щоб по квитку видно було, що людина побувала саме в Івано-Франківську. Тому до розробки дизайну квитка вирішили залучити ініціаторів проекту "Тепле місто", - каже Михайло Смушак.

Він також повідомляє, що кожного місяця водії здаватимуть звіти про реалізовані квитки і будуть зобов’язані видавати квитки тільки визначеного зразка, бо інші - вважатимуться недійсними.

Окрім того, у кожному автобусі встановлять компостери і пасажири повинні будуть компостувати отримані квитки.

За порушення нових правил відповідатимуть як перевізники так і пасажири. З перевізниками розриватимуть угоду, після трьох випадків порушень, зафіксованих контролерами. А з пасажирів за проїзд без квитка, стягуватимуть штрафи - в 20-кратному розмірі від вартості проїзду.

На даний час у Департаменті розробляють інформаційні табло, які з’являться на кожній зупинці, і які інформуватимуть про графіки руху автобусів.

А для того, щоб контролювати перевізників, Департамент оголошує конкурс на визначення фірми, що буде обслуговувати GPS-навігатори, які встановлять у міських автобусах.

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА