друкувати


На Прикарпатті поблизу Газопереробного заводу СБУ виявила артснаряди часів Другої світової війни

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-15 01:00:24

14 червня п.р. у ході відпрацювання заходів із захисту об’єктів газотранспортної системи України, розташованих на території Івано-Франківської області, співробітники Долинського міжрайвідділу обласного Управління СБ України поблизу Газопереробного заводу у місті Долина виявили 50 артилерійських снарядів часів Другої Світової війни калібру 57 мм.

Встановлено, що артилерійські снаряди, з капсулами-детонаторами та вибуховою речовиною, були попередньо складені у поліетиленові пакети і приховані під тонким шаром ґрунту зловмисниками з невідомою наразі для правоохоронців метою.

У даний момент органи ДСНС проводять вилучення та знешкодження снарядів. Органами місце знаходження артснарядів взято під цілодобову охорону.

Цього ж дня СБУ виявлено ще 6 артилерійських снарядів калібру 120 мм поблизу ділянки газогону Уренгой-Помари-Ужгород на околиці смт Вигода. У цьому випадку обійшлося без стороннього втручання - снаряди лежать на відстані 20 метрів від газогону ще з часів Другої Світової. Місце знаходження снарядів взято під охорону, працюють вибухотехніки.

Джерело: Прес-служба УСБУ в Івано-Франківській області