друкувати


Щоб рибку їсти, треба у воду лізти. Вчора відзначали День рибалки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-14 09:30:59

Свято рибалки відзначають вкінці другого тижня липня. День рибака є, практично, загальнонаціональним святом, тож святкування його проходить в усіх країнах колишнього Радянського Союзу.

Цікаво, що рибалки вважають себе особливими людьми. Можливо тому, що риболовля є одним із головних та найдревніших занять людини.

Сьогодні риболовлею займаються не тільки на аматорському рівні, але і на професійному. Отож і не дивно, що День рибака відзначають у середині літа, адже в цей час для рибалок відкритий доступ до всіх річок та ставків.

Знайомий рибалка розповів нам, що найулюбленішим місцем для риболовлі є ставок біля його оселі. Рибалить вже не перший рік, тож знає тутешню рибу, каже що те, що росте і живе в нашій місцині – то найкраще. Надає перевагу вудкам та сачкам, бо каже, що як сітками виловлювати – то вже браконьєрство.

“Риболовство взагалі має приносити задоволення, а виловлювання заради збагачення-то вже справа для комерсантів”, - розказує рибалка Богдан. Надає перевагу рибалити наодинці, бо каже, що так він отримує більшу насолоду, хоча сам рибу не їсть!

День рибалки святкують у багатьох країнах світу. Масово у Коломиї, як каже рибалка, не святкують, але знають про таке свято. Та особливого значення воно отримало в країнах пострадянського простору.

До тих, хто святкує це свято відносять як аматорів, так і професіональних рибалок, а також людей рибоохоронного значення.

Крім того, існує також і Всесвітній день рибальства, який відзначається 27 червня.

Джерело: Коломия ВЕБ Портал