друкувати


Подальша доля "Карпатнафтохім" та "Нафтохімік Прикарпаття"?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-11 10:00:17

Подальшу долю провідних підприємств хімічної галузі Івано-Франківщини: "Карпатнафтохіму" та "Нафтохіміка Прикарпаття" вирішували під час засідання постійно діючої робочої групи обласної тристоронньої соціально-економічної ради під головуванням заступника директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Ярослави Ульванської.

Ініціювала таку зустріч обласна рада працівників хімічних та нафтохімічних галузей.

Учасники зустрічі констатували, що на сьогоднішній день продовжують простоювати виробничі потужності найбільших бюджетоутворюючих підприємств промислового комплексу області. З метою уникнення масового вивільнення працівників профкоми дійшли згоди з роботодавцями про перевід працівників на режим неповної зайнятості. Внесені доповнення до колективних договорів дещо навіть підвищили рівень соціального захисту певної категорії працівників при звільненні з роботи. Але такі тимчасові заходи не вирішують питання продуктивної зайнятості людей.

Було зазначено, що завдяки контролю та зверненням депутатів всіх рівнів від Прикарпаття заводи не закриваються і на даний час там ще працюють люди. В ході засідання проведено консультації щодо пошуку шляхів виходу з кризи провідних підприємств хімічної галузі та наголошено, що потрібна чітка політична воля керівництва держави для вирішення даного питання.

З цією метою вирішено направити звернення до Кабінету Міністрів України, в якому висловлені думки соціальних партнерів щодо створення відповідних умов, які забезпечать роботу нафтохімічних підприємств Калуша і Надвірної.

Джерело: ОДТРК "Карпати"