друкувати


День родини сьогодні відзначають в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-08 03:00:52

Це "молоде" свято відзначаєтся з 2012 року. Такий Указ Президента України № 1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят" підписано 30 грудня 2011 року.

Щороку його святкують 8 липня.

За результатами опитувань більшість коломиян про таке свято, навіть, не здогадувались, а якщо і знали - то не могли сказати відколи його започаткували.

Хоча в Івано-Франківську таке свято вирішили увіковічити родинним деревом в центрі міста із зображенням прикарпатських родин, сімей, дітей на 1800 фотографіях.

До речі, Організація Об’єднаних Націй проголосила 2014 рік "Міжнародним роком сім’ї". Цей рік стане ювілейним - 20-м! Саме стільки років минуло з моменту оголошення першого "Року сім’ї".

Двадцята річниця Міжнародного року сім’ї дає можливість знову звернути увагу на роль сім’ї у процесі розвитку людства; підвести підсумки останніх тенденцій в області розвитку сімейної політики обмінятися передовим досвідом у реалізації сімейної політики; провести огляд актуальних проблем, з якими стикаються сім’ї по всьому світу і рекомендувати рішення.

Джерело: Коломия ВЕБ Портал