друкувати


Права дітей на оздоровлення порушують у Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-07-03 09:25:09

Коломийською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку додержання Коломийською міською радою Законів України "Про охорону дитинства" та "Про оздоровлення та відпочинок дітей" щодо забезпечення права дітей на оздоровлення та змістовний відпочинок.

Встановлено, що посадовими особами Коломийської міської ради не вжито належних заходів щодо виконання вимог законодавства України про оздоровлення та відпочинок дітей, у тому числі дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Так, "Міською програмою з відпочинку та оздоровлення дітей на 2012-2016 роки", затвердженою рішенням сесії Коломийської міської ради передбачено виділити 200 тисяч гривень для придбання путівок для оздоровлення дітей у літній період 2014 року. Однак, посадові особи міської ради не вжили належних заходів щодо вирішення питання фінансування оздоровлення дітей. З усієї суми зазначених коштів на оздоровлення дітей на весь літній період виділено лише 80 тисяч гривень, з яких 72 тисячі вже використано. Відтак для забезпечення дітей путівками для оздоровлення упродовж липня-серпня фактично заплановано використати мізерну суму коштів - 8 тисяч гривень.

В результаті цього, станом на 26 червня поточного року із 63-ох дітей, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи жодну дитину санаторно-курортними путівками не забезпечено, не забезпечено такими путівками також 29 дітей-сиріт і дітей позбавлених батьківського піклування та 12 дітей, які перебувають на обліку Служби у справах дітей, як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах. Профілактичним відпочинком також не забезпечено 27 дітей, які перебувають обліку сектору кримінальної міліції у справах дітей Коломийського України.

Крім того, встановлено, що із 617 дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей оздоровлено лише 58.

Водночас, всупереч вимогам законодавства, у пришкільних таборах, створених при навчальних закладах м. Коломия, харчуванням дітей не забезпечено, а заплановані заходи не проведено.

За результатами перевірки міжрайонною прокуратурою внесено подання міському голові з вимогою вжити невідкладних заходів для забезпечення належного фінансування оздоровлення та відпочинку дітей, притягнути до відповідальності осіб, з вини котрих допущені вказані порушення.

Прокурорські перевірки на вказаному напрямку тривають.

Джерело: Прокуратура Івано-Франківської області