друкувати


Угорці допомагають мешканці південно-східних областей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-25 06:15:16

Вже в друге на Прикарпатті побували представники Угорської екуменічної служби допомоги і Закарпатського центру розвитку та консультацій "Едванс".

Учасники візиту передали гуманітарну допомогу сім’ям, котрі прибули на Івано-Франківщину з південно-східних областей України та АРК Крим і зараз проживають на території області.

Як повідомила співголова Координаційної ради з питань надання допомоги під час надзвичайних ситуацій на Прикарпатті Леся Аронець, зокрема, були закуплені продукти харчування, засоби особистої гігієни, дитячі товари та посуд.

Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Ласло Віда розповів, що кошти надані Міністерством закордонних справ Угорщини, а також зібрані небайдужими громадянами країни, які проявили солідарність з українським народом.

"У нас хороша співпраця з Івано-Франківською областю. Проте нам гірко від того, що доводиться допомагати саме в такій ситуації. Сподіваюся, що цей невеликий внесок полегшить страждання і допоможе вам пережити те, що змусило вас покинути своє житло", - звернувся до кримчан Ласло Віда.

Керівник благодійного фонду Закарпатського центру розвитку та консультацій "Едванс" Іван Геревич зауважив, що волонтери обдзвонювали кожну родину і запитували, що для них найнеобхідніше. При закупівлі товарів всі побажання були враховані. У зв’язку з цим на кожну конкретну родину складено окремий акт прийому-передачі гуманітарної допомоги з повним переліком того, що вони отримують.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації