друкувати


Чехія спрощує процедуру оформлення іноземців на роботу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-25 09:20:04

У Чехії вступили в силу зміни до закону про працевлаштування іноземців, які суттєво спрощують процедуру оформлення так званої трудової візи.

Як повідомляє Міністерство праці й соціальних справ, від 24 червня цього року іноземцям, які вирушатимуть за роботою до Чехії, не буде потрібно звертатись на біржу праці за відповідним дозволом. Відтепер процес отримання візи і дозволу на працю об’єднується в один. Для цього буде достатньо подати до консульства Чехії відповідну заяву і при цьому додати трудовий договір із працедавцем.

Таким чином, замість двох документів іноземець отримає один – робочу візу, яка водночас є документом на право в’їзду до Чехії. Робочу візу, у відповідності до змін, іноземець має отримати до 60 днів.

Робочу візу можна буде відкрити на період дії трудового договору, але не довше, ніж на два роки. Термін дії трудової візи, як інформує чеське Міністерство внутрішніх справ можна буде продовжити.

Зміни до закону про працевлаштування іноземців стосуються громадян з країн поза Європейським союзом. Головною вимогою для отримання праці в Чехії й надалі залишається умова, що на вільне місце працедавець не зумів прийняти чеха.

Джерело: Радіо Свобода