друкувати


Призов на строкову військову службу не завадить навчанню

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-18 04:30:31

Військове відомство вживає заходів для забезпечення конституційного права призовників на отримання освіти і організованого проведення призову на строкову військову службу.

Генеральний штаб Збройних Сил України запропонував райміськвійськкоматам не включати в плани призову призовників, які до 31.07.2014 року закінчують навчання і подали до військкоматів заяви про вступ на навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями кваліфікованого робітника, молодшого спеціаліста, бакалавра, спеціаліста та магістра до професійно-технічних та вищих навчальних закладів, завірених керівництвом навчальних закладів або довідку про реєстрацію щодо проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) регіонального центру якості освіти за місцем проходження тестування протягом червня-липня поточного року.

Обласним призовним комісіям рекомендовано, за поданням районних призовних комісій, надавати відстрочки на підставі п.15 ст.17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» призовникам, які за результами ЗНО (іспитів) можуть бути прийнятими на навчання в серпні місяці поточного року.

Надання відстрочки від призову для продовження навчання проводиться з обов'язковим викликом призовника до районної призовної комісії. Медичний огляд призовників, придатних до військової служби, в цьому разі не проводиться. Дані про стан здоров'я таких призовників заносяться до книги протоколів засідань районної призовної комісії згідно з результатами медичного огляду під час їх приписки до призовної дільниці.

Таким чином, у разі своєчасного подання належних документів у військкомат, кожен громадянин призовного віку має можливість скористатися правом на відстрочку від призову на строкову військову службу для здобуття освіти. 

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації