друкувати


Коломийська ОДПІ: Порядок оподаткування відпусток

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-18 02:45:26

Коломийська ОДПІ звертає увагу, що оподаткування сум відпусток податком на доходи фізичних осіб та єдиним соціальним внеском не відрізняється від загальних правил оподаткування заробітної плати.

Нарахована сума відпускних враховується при визначенні граничного розміру доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. База оподаткування для податку на доходи фізичних осіб зменшується на суму єдиного соціального внеску та на суму податкової соціальної пільги, якщо на неї є право. Розмір податку як для відпускних, так й для заробітної плати однаковий. При заповненні Податкового розрахунку за формою № 1 ДФ відпускні відображаються, як і заробітна плата, з ознакою доходу "101".

Сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в частині утримання за ставкою 3,6% визначається в межах максимальної величини бази нарахування ЄСВ, встановленої Законом "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", яка дорівнює 17 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Слід нагадати, що для набуття права на відпустку працівник має перебувати в трудових відносинах з підприємством або укласти трудовий договір з фізичною особою.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ