друкувати


Більше 100 млн. грн. ЄСВ сплачено платниками Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-18 01:30:22

"За п’ять місяців поточного року страхувальники Коломийщини на рахунки Міндоходів перерахували 100,1 млн. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, зокрема за травень - 20,6 млн. грн.",- повідомив заступник начальника Коломийської ОДПІ Олександр Федик.

За його словами, з початком адміністрування єдиного соціального внеску органами Міндоходів бізнес отримав спрощення процесу взяття на облік, адже тепер облік платників податків та єдиного внеску здійснюється в одному органі за принципом єдності реєстраційних процедур. На Коломийщині зареєстровано понад 8192 платників єдиного соціального внеску. Крім того, Міністерством розроблено автоматичне щоквартальне нарахування сум єдиного внеску фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування.

Сьогодні серед платників ЄСВ великої популярності набув сервіс електронного звітування. Станом на 1 червня поточного року 98% страхувальників отримали безкоштовні цифрові підписи та програмне забезпечення для подання звітності в он-лайн режимі.

Крім того, фахівцями інспекції систематично проводяться усі передбачені чинним законодавством заходи, щодо погашення заборгованості з ЄСВ. Зокрема, за травень 2014 року погашено заборгованості з даного внеску на суму більше 300 тис.грн.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ