друкувати


На Прикарпатті майже на 25 млн грн завищили вартість робіт з будівництва газопроводів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-17 01:00:30

Прокуратурою Івано-Франківської області спільно з УБОЗ в області проведено перевірку виконання робіт по договору підряду на будівництво підвідних газопроводів на території Прикарпаття.

Установлено, що службовими особами ПАТ "Івано-Франківськгаз" на підставі фіктивних актів виконаних робіт на рахунок одного з тернопільських підприємств перераховано 148 млн грн. В подальшому 142 млн 962 тис грн з цих коштів були скеровані на рахунки фіктивних приватних підприємств у Луцьку та Житомирі.

Ці суб’єкти господарювання не володіли матеріально-технічною базою та відповідними дозволами для проведення будівництва.

Водночас, як з’ясувала прокуратура, необхідні роботи фактично були виконанні силами районних управлінь газового господарства в області.

Таким чином, фіктивними підприємствами в результаті завищення фактичних об’ємів будівельних робіт було привласнено 24 млн 748 тис бюджетних коштів.

За даним фактом прокуратурою Івано-Франківської області розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України. Досудового розслідування здійснює слідчий відділ прокуратури області.

Джерело: Прокуратура Івано-Франківської області