друкувати


За правдиві аналізи води можна отримати...догану

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-10 03:45:17

Завідувач Надвірнянського міжрайонного підрозділу ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України" Роксолана Іваніщак отримала дві догани після того, як надала висновок про те, що вода річок Прут і Прутець є непридатною для господарсько-питного водокористування.

Керівництво обласної Держсанепідемслужби звинувачує Роксолану Іваніщак у порушенні правил внутрішнього трудового розпорядку. Мовляв, про результати досліджень Іваніщак не проінформувала свого безпосереднього керівника. Такі дії керівництво центру розцінило як перевищення службових повноважень та порушення трудової дисципліни.

У червні 2013 року "Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України" уклав договір з громадською організацією "ВОЛЯ" про проведення лабораторно-інструментальних досліджень.

Наприкінці жовтня минулого року ГО "Воля" та Карпатський національний природний парк ініціювали круглий стіл на тему "Екологічний стан Яремчащини". Тоді були оприлюднені лабораторно-інструментальні дослідження. Зокрема, стало відомо, що усі проби води з річки Прут мають високий ступінь бактеріологічного забруднення, а проби води з річки Прутець – помірного ступеня забруднення. Роксолана Іваніщак підкреслила, що вода, відібрана до розташованих на березі Прута об’єктів туристичного бізнесу, є чистішою, ніж після них.

"Коли вода річки має такий показник, вона не може використовуватися для господарсько-питних потреб. Тому що це є завідомо забруднена вода", – сказала лікар.

За ці слова лікарку притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Роксолана Іваніщак оскаржила догани в суді. На днях Яремчанський міський суд відхилив її позов про скасування наказу щодо застосування однієї з них. Судовий процес щодо скасування другого дисциплінарного стягнення наразі триває.

Джерело: Kurs.if.ua