друкувати


Росія до кінця цього року перекине на аеродром Бельбек в анексованому Криму двадцять винищувачів Су-27

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-10 12:45:19

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в Міноборони РФ.

"До кінця року на озброєнні російської частини ППО на аеродромі в Бельбеку базуватиметься близько 20 винищувачів Су-27", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше у Бельбеку базувалося близько 50 літаків Військово-Повітряних Сил України, в тому числі винищувачів МІГ-29. Після анексії Росією Криму почався процес передачі захопленої бойової техніки Україні. Проте досі Росія цей процес не завершила.

Зазначимо, що РФ значно підсилює своє військове угрупування на території Кримського півострова, перекидаючи сюди не лише авіацію, а й військові підрозділи.

Як заявляв керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, російські військовослужбовці планують використовувати для провокацій на території України літаки МІГ-29 українських Повітряних Сил, захоплені на аеродромі у Бельбеку.

Поки Росія "годує" окупантів винищувачами, самопроголошена влада Криму визнала, що на півострові - продуктова криза. Асортимент продуктів невеликий, а ціни на них астрономічні.

Як повідомляв Укрінформ, уряд РФ відмовився від ухвалення зведеної "дорожньої карти" з соціально-економічного розвитку анексованого Криму, робота над якою тривала два місяці.

Документ, що містить комплекс екстрених заходів з поліпшення умов життя та економіки в Криму, довго не могли затвердити і неодноразово піддавали критиці.

У результаті на реалізацію "дорожніх карт" кошти з федерального бюджету практично не виділятимуться.

Джерело: Укрінформ