друкувати


На Прикарпатті пенсіонерка попала у пастку пірамідальних схем

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-06 03:00:04

За позовом прокуратури міста Івано-Франківська до ТзОВ "Укр Фін Стандарт" та ПрАТ "Страхова компанія "Вусо" судом визнано недійсним договір про надання безвідсоткової грошової позики та зобов’язано повернути пенсіонерці 8305 гривень, які жінка сплатила за цими договорами.

Шляхом введення в оману "кредитори" уклали з жінкою договори про надання безвідсоткової грошової позики в сумі 100 тисяч гривень. Поряд з цим, їй нав’язали страховий поліс вартістю 750 гривень. Сплативши на рахунок цього товариства понад 8 тисяч гривень за дев’ять місяців очікування бажаної позики пенсіонерка так і не отримала. Щоб захисти свої права жінка звернулася до прокуратури. Правоохоронці з’ясували, що свою роботу нечесні підприємці здійснювали без передбаченої законодавством ліцензії. Аферисти залучали кошти за схемою піраміди. З бажаючих отримати кредит формували групи, а видати безвідсоткову позику обіцяли тому учаснику, який внесе найбільшу суму.

Втім за умовами договору жодної гарантії на отримання учасником передбачено не було. Аби захистити пенсіонерку від псевдо-фінансистів, прокуратура міста Івано-Франківська звернулася до суду, який повністю задовольнив позивні вимоги та зобов’язав "кредиторів" повернути жінці кошти.

Джерело: Прокуратура Івано-Франківської області