друкувати


Завтра житомиряни попрощаються з загиблим на Донбасі Тарасом Сенюком

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-05 06:35:45

Завтра, 6 червня 2014, в 11:00 на території військової частини на Корбутівці, житомиряни будуть прощатися з командиром 1-го аеромобільного батальйону 95-ї бригади Тарасом Сенюком.

Про це пише "Журнал Житомира".

Підполковник Сенюк Тарас Михайлович, 1980 року народження, командир батальйону 95 житомирської десантної бригади. У 2001 році закінчив Одеський інститут сухопутних військ. Одружений, має доньку 2006 року народження. Тарас Михайлович проживав у Житомирі, а родом з Коломийського району.

Нагадаємо, 3 червня терористи вчинили напад на колону сил АТО, що прямувала з Ізюму до Слов'янська. При нападі був підбитий БТР українських силовиків. Зав'язався бій. У ході бойового зіткнення атака була відбита. З боку силовиків 1 загиблий, 13 поранених.

Вперше в своє закордонне бойове відрядження разом з товаришами Тарас Сенюк відправився в 2003 році до Республіки Ірак. Тоді Тарас служив командиром механізованого розвідувального взводу з дислокацією в так званій точці «Форт» на самому кордоні з Іраном. Миротворці не тільки контролювали 150-кілометровий відрізок ірано-іракського кордону: окрім патрулювання, несли службу на блок-постах, допомагали працювати місцевим прикордонникам і митникам на офіційному пункті пропуску «Арафат».

Складніше виявилося на території колишньої Югославії, в Косово, куди його відправили в 2007 році. Там також довелося патрулювати неспокійні райони, супроводжувати миротворчі колони, чергувати на стаціонарних блок-постах. Але обійшлося: всі повернулися додому живими - здоровими, та ще й з численними нагородами та подяками від Об'єднаного командування контингенту миротворчих сил.

Втім, свої закордонні відрядження Тарас Сенюк називав лише епізодами, хоча і вельми корисними в плані бойового досвіду.

Джерело: http://www.1.zt.ua/