друкувати


Обласна влада підписала договір про співпрацю з Національною скаутською організацією "Пласт"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-04 02:15:10

Голова облдержадміністрації Андрій Троценко та голова облради Василь Скрипничук підписали тристоронню угоду про співпрацю з Національною скаутською організацією "Пласт".

Заручитися підтримкою влади та задекларувати співпрацю представники скаутської організації вирішили під час проведення круглого столу, який нещодавно відбувся в облдержадміністрації. Проблем, як зазначають пластуни, вистачає. Серед них - і забезпечення транспортом, і виділення коштів на різноманітні пластові програми, і питання юридичного характеру.

"Метою підписання цією угоди є розвиток пластового руху в області, - зазначив голова облдержадміністрації Андрій Троценко. - Цей договір - це конкретний практичний план спільних дій, які ми маємо здійснити задля підтримки пластового руху. Пласт - це та організація, якою ми можемо гордитися. І саме згідно цього договору ми зможемо звітувати перед громадою про нашу діяльність".

Обласне керівництво має намір цього літа провести екскурсійно-робочу поїздку по пластових оселях для того, щоб подивитися, як проходять вишкіл пластуни. Як зазначив голова облради Василь Скрипничук, зі сторони обласної влади пластовий рух буде забезпечений матеріальними, фінансовими ресурсами і якщо треба - кадровими.

Нагадаємо, що загалом в області діє дві великі пластові оселі - "Сокіл" в селі Гриньків і "Чота Крилатих" в селі Луквиця. Цьогоріч в Івано-Франківській області проводитиметься понад 15 пластових таборів. Це будуть як осередкові табори, так і всеукраїнські.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації