друкувати


У Івано-Франківську прибирати стоянки транспорту зобов’яжуть таксистів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-06-02 02:15:18

Рішенням виконавчого комітету від 22.12.2005 року на території Івано-Франківська визначено 52 місця дислокації служб таксі. Проте на сьогоднішній день таке рішення вимагає перегляду і внесення змін. Адже воно не передбачає жодної відповідальності щодо утримання у належному стані території стоянок для таксі.

На місцях стоянок таксисти часто залишають різне сміття, недопалки, а постійні звернення комунальних служб з проханням прибирати за собою, не мають жодної відповіді.

Директор Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак розповідає про опрацювання питання щодо внесення змін до відповідного рішення виконавчого комітету. Усі служби таксі зобов’яжуть утримувати в належному стані місця стоянок. Окрім прибирання, тут мають бути встановлені спеціальні знаки про стоянку таксі, повідомлення, яка саме служба залишає машини на стоянці, на скільки саме одиниць транспорту розрахована стоянка, тощо.

"Також опрацьовується питання, щоб служби таксі, які фактично користуються міською землею для паркування своїх транспортних засобів, сплачували до бюджету відповідну плату. Виготовлення такого регуляторного акту – процедура не одного дня, але це необхідно зробити. Адже підприємці безкоштовно використовують ту територію, на якій можна було б облаштувати міські парковки", - наголошує Михайло Смушак.

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА