друкувати


Проїзд маршруткою Коломиї здорожчає наступного тижня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-28 09:00:23

З понеділка, 2 червня, їздити у маршрутках за 2 гривні коломияни вже не зможуть, - таке рішення прийняли вчора на засіданні виконавчого комітету.

Про зміну вартості "квитка" у маршрутках говорять вже давно. Востаннє подорожчання проїзду було ще три роки тому. Підняли це питання на громадських слуханнях тільки на початку травня цього року. Тоді перевізники запропонували підвищити тариф вже з 20 травня. У разі невиконання, попереджали мерію, автобуси не вийдуть у рейс. Але у Коломиї обійшлися без "маршрутного" страйку - перевізники продовжували надавати послуги за 2 гривні.

Вже з 2 червня у Коломиї пасажири платитимуть за послуги перевезення по місту замість двох гривень - три в період з 6 год. ранку до 21 год.

Чотири гривні вартуватиме проїзд у період з 21-ї по 22 год. та п’ять гривень – з 22-ї год. до опівночі.

Подорожчання квитка торкнулося й школярів – тепер замість однієї гривні їм доведеться платити на 50 копійок більше.

На громадських слуханнях перевізники рекомендували пенсіонерам у час пік, тобто з 17 по 19 год., утриматися від поїздок у маршрутках. Проте на засіданні виконкому цю пропозицію не підтримали.

"Маршрутники" вкотре пояснили: іншого виходу у них не було. Ще на громадських слуханнях директор Коломийського автотранспортного підприємства В’ячеслав Остапа запевнив, що збільшити вартість проїзду вкрай необхідно, враховуючи подорожчання пального, запасних частин та автошин.

Виходячи з розрахунку перевізників, економічно-обгрунтована ціна одного проїзду 3 грн. 20 коп. Але поки вони готові надати послуги за три гривні.

Джерело: Коломийські ВІСТИ