друкувати


Коломийська ОДПІ: Студентам про адміністрування податків та зборів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-22 05:00:50

На нещодавній зустрічі зі студентами економіко-правового коледжу Київського державного торгово-економічного університету йшлося про ази податкового законодавства.

Із курсом "Основи податкових знань" майбутніх платників ознайомила завідувач інформаційно-комунікаційного сектору Коломийської ОДПІ Наталія Максим’юк.

Вона розповіла про передумови становлення основних видів податків і зборів, загальні умови та етапи їх обчислення і сплати. В ході зустрічі студенти також дізналися про право на податкову знижку, яке дає можливість громадянину отримати від держави надмірно утриману суму податку на доходи фізичних осіб, що частково компенсує витрати на оплату за навчання, іпотечний кредит, недержавне страхування та інше. Особливо зацікавила студентів інформація про електронні сервіси, за допомогою яким подавати звітність платникам податків стало набагато простіше та комфортніше. Обговорили також особливості оподаткування приватних підприємців, зокрема як фізичній особі започаткувати свій бізнес та  які податки необхідно платити.

Такі зустрічі проводяться з метою усвідомлення позиції сумлінного платника податків та виховання податкової культури у молоді.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ