друкувати


Українці створили сайт, де кожен може поспівати мовою, якої не знає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-21 03:20:09

Українці запустили проект онлайн-фестивалю пісень народів світу "Spivaymo".

Стартап почав працювати із "місяцю кримськотатрскої пісні", протягом якого кожен бажаючий зможе виконати одну з дев’яти народних кримськотатарських пісень.

Про це Медіа-порталу VIDIA розповів автор концепції і керівник фестивалю Антон Бондаренко.

Суть проекту у тому, що на спеціально створеному сайті кожен може заспівати пісні різними мовами, навіть якщо він цими мовами не володіє.

"Для зручності виконання пісень на незнайомих мовах, ми надаємо ці пісні у вигляді караоке: титри на тлі мелодії, а слова в цих титрах транслітеровані на різні мови зрозумілими буквами. Також ми підготували переклади цих пісень, - пояснив Антон Бондаренко. - Щотижня ми будемо міняти народність ( і мову) пісень фестивалю. Зокрема, в червні буде "тиждень української пісні".

Учасником фестивалю може стати будь-який бажаючий, незалежно від країни проживання. Для цього необхідно записати хоча б один відеоролик із виконанням пісні в рамках фестивалю. Створювати відеоролики також може будь-хто, готовий дотримуватися основних правил фестивалю.

"Цей фестиваль дозволить краще позиціонувати нашу країну як мульти-національну і мульти-культурну. І зменшити деструктивне протистояння", - зауважив керівник проекту.