друкувати


Допомоги військових просять прикордонники Донбасу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-20 04:47:32

Держприкордонслужба звернулася до керівництва держави з проханням посилити охорону кордону на Донбасі підрозділами Збройних Сил України.

Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов на брифінгу у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Зважаючи на подальше загострення ситуації у східному регіоні, керівництво Державної прикордонної служби України звернулося до вищого керівництва держави з проханням посилити охорону державного кордону в межах Луганської та Донецької області підрозділами Збройних Сил України", - сказав він.

Астахов зазначив, що таке посилення на Харківському, Чернігівському напрямах та межі з АР Крим показало себе досить ефективним.

У Держприкордонслужбі наголосили, що у Донецькій та Луганській областях прикордонникам доводиться працювати в умовах постійних провокацій та психологічного тиску. "Відбуваються спроби блокування пунктів пропуску та знищення їх інфраструктури на відмову прикордонників здати зброю; спроби захоплення та роззброєння прикордонних нарядів, зокрема, на ділянках луганського та донецького прикордонного загонів; напади на прикордонників під час переміщення до місць несення служби у тому числі із застосування вогнепальної зброї", - повідомив Астахов.

Крім того, озброєні сепаратисти здійснюють протиправні дії щодо визволення осіб, яких прикордонники затримували. Також вони висувають ультимативні вимоги щодо роззброєння особового складу, відкриття пунктів пропуску для безперешкодного переміщення через кордон вантажів, у тому числі військового призначення. Надходять і системні погрози прикордонникам та членам їх сімей, у тому числі, і дітей, вимоги щодо звільнення службових приміщень та місць проживання, зазначили представники Держприкордонслужби.