друкувати


Батальйон територіальної оборони області склав присягу у Делятині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-19 01:15:56

На переконання віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича, сотні добровольців, стаючи до лав Збройних сил України, переконливо засвідчують, що сьогодні вся Українська держава, українське суспільство загалом готові стати на захист миру, спокою у боротьбі проти російського агресора.

Про це він заявив у неділю, 18 травня, у гірському селищі Делятин на Прикарпатті, де відбулося офіційне приведення до присяги особового складу батальйону територіальної оборони Івано-Франківської області.

Батальйон дислокуватиметься в селищі на базі військової частини. Наразі в ньому вже є 350 бійців, а найближчим часом особовий склад батальйону зросте до 425-ти осіб.

Формування таких частин на місцях, за словами Олександра Сича, є вкрай важливим.

"Демонстрація того, що ми можемо протиставити російській агресії дисципліноване українське військо, боєздатне українське військо, навчене, яке може відстояти мир і спокій на своїй землі, є надзвичайно важливою", — відзначив високопосадвець.

"Сьогодні Українська держава, все українське суспільство повинні продемонструвати, що вони готові дати відсіч агресору!", — наголосив Олександр Сич.

Батальйон територіальної оборони пильнуватиме спокій на Прикарпатті. Основне завдання військових - забезпечення правопорядку, недопущення терористичної загрози і диверсійних актів на території області. Усіх військовозобов’язаних забезпечать технікою та зброєю. Також резервісти отримуватимуть зарплату. Утримання та забезпечення підрозділу планується державним коштом.

За словами голови ОДА Андрія Троценка, фінансуватимуть батальйон оборони й із цільового фонду Ради оборони Івано-Франківської області.

"Зараз у цьому фонді є понад 5 млн. гривень, завдяки яким ми доукомплектуємо батальйон всім необхідним. У першу чергу, це будуть бронежилети п’ятого класу, які вже закуповуємо. Треба, щоб хлопці мали максимальний захист у разі небезпеки", - запевнив Андрій Троценко.

Джерело: ВІКНА