друкувати


На Прикарпатті відзначатиметься "Тиждень сім’ї"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-14 01:30:06

В Івано-Франківську відбулася прес-конференція щодо відзначення з 15 травня "Тижня сім’ї" на Прикарпатті.

Про основні заходи, які передбачає цьогорічна програма, розповіли представники департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з представниками громадських організацій.

На Івано-Франківщині "Тиждень сім’ї" проводиться відповідно до обласної цільової соціальної програми підтримки сім’ї "Нова українська родина" на 2013-2016 роки з метою поширення сімейних цінностей в молодіжному середовищі та утвердження цінностей родини, шлюбу як найбільш значимого суспільного інституту.

"Фактичну діяльність ми розпочинаємо відзначенням "Тижня подружжя" на Прикарпатті. Паралельно будуть проводитись такі акції, як "Нова родина", "Єднання двох поколінь" та "Країна здоров'я" - зазначила начальник управління в справах сім'ї та молоді облдержадміністрації Мар’яна Озорович. - На підтримку цієї програми передбачено більше 40 тисяч гривень. Це не багато, але за нинішніх умов і така сума є значимою підтримкою для молодих та малозабезпечених сімей".

Цього року "Тиждень Подружжя" заручився підтримкою Міністерства молоді та спорту.

Ініціатори "Тижня Подружжя" закликають долучитися до руху також громадські організації, християнські церкви різних конфесій, журналістів та всіх небайдужих людей.

"Ми намагається об'єднати всі зусилля, щоб разом донести до суспільства цінність здорової сім'ї, - підкреслила начальник відділу молодіжної політики облдержадміністрації Катерина Говера. - Видно прогрес. Лобіюється питання інституту сім'ї, який є основою суспільства. Буде щаслива сім'я, тоді буде і щаслива нація. Здорова сім'я - здорова нація".

Організатори запланували підписання сім’ями "Резолюції Щасливих Сімей" - практичної обіцянки будувати стосунки і родину протягом року.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації