друкувати


Освітянам повернуто оплату за заміни відсутніх колег

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-13 03:00:24

Уряд вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2014 р. № 65, якими дещо пом’якшено заходи щодо економного та раціонального використання державних коштів.

Про це повідомляє прес-служба Профспілки працівників освіти і науки.

Зокрема, у новій редакції викладено пункт 12 Заходів, яким тимчасово припинялося встановлення доплат за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників.

Згідно зі змінами обмеження не стосуватимуться вихователів, помічників вихователів, учителів, майстрів виробничого навчання, викладачів професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

Дозволено заповнення вакантних посад за умови забезпечення у повному обсязі у межах затвердженого фонду оплати праці усіх обов’язкових виплат із заробітної плати працівникам, заборона на заповнення яких передбачалася пунктом 15 Заходів.

Обмежено 15 розмірами мінімальної заробітної плати заробіток керівних працівників органів державної влади та інших державних органів, утворених органами державної влади та органами місцевого самоврядування підприємств, установ та організацій, до якого не включається виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги для оздоровлення, матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та оплата часу щорічної відпустки.

Також дозволено використання автотранспортних засобів, що згідно з навчальними планами застосовуються у навчальному процесі.

Як відомо, у квітні Міністерство освіти і науки зверталося до уряду з приводу неприпустимості тимчасового припинення встановлення доплат за виконання обов’язків тимчасово відсутніх працівників, а також заповнення вакантних посад у системі освіти.

Джерело: Освіта.ua