друкувати


Верховинський район: піротехніки знищили артилерійський снаряд часів Першої Світової війни

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-13 01:15:41

На Прикарпатті, де велися бойові дії під час обох світових воєн, знахідками застарілих боєприпасів не здивуєш нікого. Лише з початку року на території області виявлено та знищено майже три сотні таких вибухонебезпечних предметів.

Так, днями 75-міліметровий артснаряд виявив турист із Запоріжжя на горі Вухатий Камінь, що на території Бистрецької сільської ради Верховинського району. Чоловік одразу ж повідомив про знахідку до Служби порятунку "101".

До місця знахідки було направлено працівників групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області. Як з’ясувалося, даний артснаряд - німецький та пролежав у землі майже 100 років, з Першої Світової війни.

Як бачимо, історичні події відгукуються і сьогодні. Воєнні лихоліття минули, а смертоносні артснаряди залишилися. Знайдений боєприпас піротехніки були змушені знищити на місці знахідки адже транспортувати його було вкрай небезпечно.

Джерело: Управління ДСНС в Івано-Франківській області