друкувати


Місцеві бюджети Коломийщини з початку року поповнилися більш як на 37 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2014-05-13 08:30:52

"Протягом січня-квітня 2014 року платники Коломийщини сплатили до місцевих бюджетів 37,4 млн грн", - повідомила начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька.

Левову частку у надходженнях до місцевих скарбниць займає податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено 27,8 млн грн, що на 1,2 млн грн більше минулорічних надходжень. Даний податок складає 74,3 відсотки від загальних надходжень.

За чотири місяці поточного року "спрощенці" міста та району сплатили єдиного податку 4,6 млн грн, що на 0,1 млн грн більше аналогічного періоду минулого року.

За словами керівника позитивна динаміка надходжень єдиного податку характерна як для приватних підприємців, так і для юридичних осіб. З початку року фізичні особи, які працюють на спрощеній системі оподаткування перерахували до скарбниці 1 млн грн єдиного податку, що на 0,1 млн грн більше, ніж торік. Юридичні особи - "спрощенці" сплатили 3,6 млн грн єдиного податку.

Платники краю розуміють, що для забезпечення стабільного фінансування місцевих громад, соціальних інститутів, закладів освіти, охорони здоров’я, культури важливо своєчасно сплачувати податки.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ